İzleyiciler

17 Ocak 2010 Pazar

Birkaç paylaşacağımız not;

Tık tık tık tıkkkkkkkkkkkk,
Tık tık tık tıkkkkkkkkkkkk !.
Huuuuuuu huuuuu !..
Kimse yok mu?
Hem kapıyı tıklıyoruz. Hem de evde olmayan kimsenin olmadığını soruyoruz. Yoksa evde olmamasını istediğimiz birini mi arıyoruz, süoruyoruz? Evde kimsenin olmadığı bizi ne kadar ilgilendirir olsun ki!.. Bence evde var olmasını istediğimiz kimsenin evde var olması bizi ilgilendiriyor olması önemlidir. O zaman; "Kimse yok mu?" yerine, "Kimse var mı?" demek yerinde olmuyor mu?
......................................................................................
Eğer bir kişi bir işi yapmak istemiyorsa, ya da canı istemiyorsa; "Yenim dar" der. "Yerim dar" demez. Tabi eskiden oyuna birini kaldırdıklarında, eğer oynamak canı istemiyorsa, Ellerini havaya kaldırıp, parmak şıklatmak gerektiğini bilği için yenin dar olduğunu söylermiş. Çünkü yeni dar olan ellerini havaya kaldırıp rahatça parmaklarını şıklatamaz. Ne yazık ki yeni nesil bunu bilmediği için "Yerim dar" deme cehaletini göstermiş oluyorlar.
......................................................................................
"Öküz öldü, ortalık ağardı" atasözünü de "Öküz öldü, otaklık bozuldu"ya çeviriyorlar. Yani öküz öldüğünde kavgalar bitmiştir. Her şey aydınlığa çıkmıştır. Meseleler aydınlanmıştır. Ya da "Yorgan gitti, kavga bitti" anlamına artık herkes kendi işine dönsün demektir.

2 yorum:

mavi dedi ki...

Size bir mim yolladım sayfamdan gelip alabilir misiniz?

pectenlik dedi ki...

çok süper site

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...