İzleyiciler

7 Temmuz 2013 Pazar

Bir Çay Getir, Yandan Çarklı Olsun


Çaycı bir çay getir; limon olmasın denir mi? Elbette denmez. Denmesi için; çaycının  çay söyleyenin hergün limonlu çay içtiğini bilmesi gerekir. İşte o zaman istisnai bir durum olarak sürekli  limonlu çay içemeyi adet haline getiren kişinin o gün canı limonsuz çay içmek istemiştir. Aslında "Çaycı bir çay getir; limon olmasın"  cümlesini limon israfı olmasın saikiyle kurmuştur. Çayımızın üç şekerli olmasını isteyebiliriz. Çünkü adet olarak genelde çay iki şekerle sunulur. İsterseniz şekerin birini kullanmayabilir geriye iade edebilirsiniz. Üç şeker uyarısı yapmak, ben çayı çok şekerli içiyorum anlamındadır ki, çaycının tekrar şeker almaya gidip gelmesini ve canını sıkmasını istememesidir. Bazı insanlar  üç şekerle de yetinmemektedir. Beş şekerli, altı şekerli çay içtiklerini de duymuştum. O içilen artık çay değil, belki şerbet; şerbet de değil, akıcılığı gitmiş  ağda gibi, belki de baklava suyudur. 

Profösör

6 yorum:

Yasemin Kokulu Bir Hayat dedi ki...

bence çayda en normali 2 şekerli olması:)

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Davranışlarımızın altında bilinçaltında gizli nedenler var.Herkesin davranışlarının altında kötüniyet aramak yerine acaba yaşadığı bir olayın etkisiyle mi böyle davrandı diye düşünürsek daha az üzülürüz belki.

Profösör dedi ki...

biricitconsungunlugu@ Ben tadlandırıcı kullanıyorum. :(

Profösör dedi ki...

Kelimeler Dunyasi@ Elbette kötü niyet aramıyoruz. Zihinler karışık olabiliyor; kapılıp gidebiliyoruz.

Şükran dedi ki...

açık çay ve şekersiz olması güzel,kokusunda bergamot varsa en fazla yine 2 bardak içilebilir ince belli bardakta:))

Profösör dedi ki...

Şanselize Bulvarı @ Çocukluğumuzda çay bardakları nedense kırılırdı hep. En sonunda cam kavanozlarda da çay içtiğimizi hatırlarım ben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...