İzleyiciler

11 Şubat 2013 Pazartesi

Sevgi Kavramı


14 Şubat bütün dünyada "Sevgililer günü" olarak kutlanıyor. Bu aynı zamanda da alışveriş kendi içinde bir alışveriş kültürü oluşturuyor. Ne yazık ki sevgi cinsi duygulara kurban ediliyor. Buna istinaden  bir gazete ilanında pırlanta yüzük reklamı yapılıyor, hem de gazetenin birinci sayfasında. "Sevmek hatırlamaktır. Şimdi tam zamanı" diyerek bir reklam metniyle  pazarlama yapılmak isteniyor. Ne yazık ki; sevginin evrenselliği  senede sadece bir güne endeksleniyor. Daha başından sevgi kavramı iki cinsle sınırlandırılmış oluyor. Oysa sevgi evrenseldir. Herşeye yansır ve yansımalıdır. Ancak böyle bir sevgi, şefkatle ve merhametle ilişkilidir. 

Sözün özü;  sevmek  hiç hatırdan çıkarmamak, sevilmek de hatırdan çıkmamaktır. Sevginin yeri akılda, zihinde, bellekte değil, sevginin yeri yürektedir. Yürekte olan sevgi hücrelerine kadar işleyendir.

Profösör

17 yorum:

La Loba dedi ki...

14 Şubat yeni nesil için bir aldatmaca. Ceplerinden paralarını almak için oyundan başka bir şey değil. Eğer sevdikleri kişiye ille de hediye almak istiyorlarsa yılın herhangi bir gününü seçsinler. Bu daha çok mutlu edecektir.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum size. Kapitalist sistemin ruh yoksunu hediyeler günü işte. Sevgi maddi şeylerle ölçülemeyecek kadar büyüktür. Ben manevi dğeri olan hediyeler vermeyi çok severim, sadece sevgiliye değil sevdiğim her kişiye. Dün ilginç bir şey çekti sevgililer günü için kendi emeğimizle hazırlaycağımız hediyeler var. Mesela evde kestiğiniz kağıda kalpler içinde yazılar yazmak, onunla ilgili küçük anıları hatırlatmak. Bunu forum sitesinde arkadaşın biri ticarete dökmüş ve sipariş verenler. Bunu bile kendi emeğinle, kendi ruhunla hazırlayacağın hediyeleri bile satın alan kişiler. Kusuta bakmasınlarda bu hediyeyi bile kendi yazmaya üşenen insanın sevgisi nasıl bir sevgidir orası da sorgulanır. Ruh yoksunu hediyeler işte güya bu hediyelerle sevgimizi göstereceğiz.

Sıdıka dedi ki...

Gittikçe kalıplara daha çok sığmaya başlıyoruz. Ne kötü!

Melethril Edan dedi ki...

Hediyeler elle yapılsa daha hoş olur sanki, hem dediğiniz gibi ticaret amaçlı bir sevgililer günü de olmaz. Tabii bu benim fikrim ve bu güne kadar "14 Şubat" ve "pahalı hediyeler"i beraber tanıyan bir topluma bu fikri kabul ettirmek çok zor.

Profösör dedi ki...

La Loba@Kesinlikle katılıyorum size.. Teşekkürler ederim..

Profösör dedi ki...

Anarşi @ Ne güzel anlatmıssınız. Yüreğine sağlık. Teşekkür ederim. Bu arada sayfama hoş geldiniz. Mutluluk duydum..

Adsız dedi ki...

14 Şubat'a karşıyım! :) Hem sevenler için her gün 14 Şubat gibi geçmeli. Tek bir güne mi sığdırılıyor aşk, sevgi? Yazık...

Profösör dedi ki...

Sıdıka@ Çok kötü ve çok yazık bence..

Profösör dedi ki...

Mucizeli Ben @ Ben de karşıyım sizin gibi. Ayka ve sevgiye değer böyle olmamalı..

Profösör dedi ki...

Melethril Edan@ Tüketici toplum oluşturulmuş malesef..

öykü dedi ki...

zıyaretınıze geldım

sevgıler getırdım

Şükran dedi ki...

Bu günler vesilesiyle birbirine sevgisini gösterenler de var..Ama sevgiyi göstermek için neden 365 günün tek bir gününü seçer insan?Sevginin tek bir ana koşullandırılması yüreğin mantığına da uymuyor aklın mantığına da....

Profösör dedi ki...

öykü@ Teşekkür ederim. Her zaman beklerim.

Profösör dedi ki...

Şanselize Bulvarı @ Sevgi ezelden var. Ebede kadar..

Profösör dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
guilty kisses dedi ki...

Sadece yılda bir kere hatırlanılan sevgi; olmaz olsun, ki git gide yok olunur bu sevgi.. Malesef bu kültür haline geldi ve halk arasında çok normal olarak biliniyor.. :S

Profösör dedi ki...

Mrs Small @ sevgi sonsuzluğa işaret eder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...