İzleyiciler

23 Ekim 2011 Pazar

Bir kez ölürüz.. Bin kez doğarız.


Günümüz birlik ve beraberlik günüdür. Bütün dünya evrensel değerlerde birlik ve beraberlik şuuruna ermedikçe huzur, mutluluk, refah ve barışa ulaşabilmeleri mümkün değildir. Dünyanın bir yerinde çıkan bir felaket, diğer yerlere de ister istemez sirayet etmektedir. Bir felaket arkasından birçok felaketin oluşumunu ard arda tetikleyebiliyor. İnsan yaratılış olarak ulvi bir varlık olmasına rağmen, bu ulviyetinin kıymetini bilmemektedir. Güçlünün haklı olduğu bir dünya içinde yaşıyoruz. Güçlüler zulmünü güçsüzler üzerinde hükümranlık kurmak emelini taşıyor. Bu emel için; bir taraftan kendisinden güçsüz insanların efendisi olurken, bir taraftan da kendisinden güçlü insanların kölesi durumuna düşmektedir. İnsanlık maalesef bütün değerlerin yitirildiği ve haklarının gasp edildiği, emperyalist güçlerin sosyal mühendislik tuzaklarına düşebiliyor. Böylece güdümlü olarak, insanlar bir kurtuluş mefkuresine göre değil de, bir kaos ortamında, sloganlar içinde boğularak kendilerine yer bulmaya çalışıyorlar..

Merhum büyük düşünür ve yazar Cemil Meriç "Maverayla göbek bağını kesmiş bir dünyanın insanı, ya intihar eder, ya da isyan" derken özellikle "anarşi, terör, anomi" konusu üzerinde ısrarla durmuştur. Anarşi her yerde, her düzende, her çağda baş gösterebilmektedir. Anarşi, fitne, fesat, kaos yaratmakla önce zihinleri kirleterek, isyan tohumlarını ekmektir. Olmayacak hülyalarla hakikate karşı çıkıştır. İnsanları gayri nizami olarak galeyana getirmektir. Terör ise; hiçbir felsefi ve sosyal bir sisteme bağlanması mümkün olmayan bir kavramdır. Her çağda, her ülkede ve her düzende insanlığın başına bela olan bir öfke, bir isyan, bir intikam belirtisi olmakla birlikte, özellikle terörizm dış güç ve emperyalistlerin taşeronları tarafından sağlanan gayri insani, ve gayri vicdani eylemlerdir. Anomi ise insanlığın yaşamakta olduğu maddi ve manevi buhrandır. Anomi şuursuzluk demektir. Bütün değerlerin tepetaklak olması demektir. Çürüyüş ve çöküş demektir..

Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat yaşamak istiyorsak anarşi, terör ve anominin çıkış noktalarını yok etmemiz gerekmektedir. Hepimiz birimizden sorumlu olduğu bir sorumluluk duygusunu taşımalıyız. Birimizin sevinci hepimizin sevinci olmalı, birimizin canı yandığında da hepimiz bu acıyı yürekten duymalıyız. İşte o zaman kötülüklere, çirkinliklere ve yanlışlıklara göğüs gerebiliriz. İşte o zaman "Bir kez ölür, bin kez doğarız."

Yazı ve Grafik: Profösör

Not: Terörden şehid olan askerlerimize, depremden vefat eden insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, yakınlarına ve bütün millet olarak başımız sağolsun diyorum.

13 yorum:

Firarî Yolcu dedi ki...

Dilerim "öldüğümüz" günler sona erer, doğma vakti yaklaşır.
Bu arada grafik çok etkileyici, düşündürdü beni.

just not found. dedi ki...

Çok doğru söylemişsiniz ama bundan bile çirkince pay çıkaran insanlar öyle çok ki.Allah ıslah etsin ne diyeyim, merhamet duygusu olmayan insana insan sıfatı bile yakışmıyor.
Depremi bile ilahi yönden bir cezalandırma olarak addedenlere akıl fikir versin Allah...
Hepimizin başı sağolsun ve dilerim artık bu son olur :(

uzunincebiryol dedi ki...

"Birimizin sevinci hepimizin sevinci olmalı, birimizin canı yandığında da hepimiz bu acıyı yürekten duymalıyız" insan olmayı özetlemişsiniz işte. "İnsan olmak" cümleyi kurmak kolay da insan olmak galiba o kadar kolay değil. Binaların altında can verenlere Allah rahmet eylesin, kurtarılmayı bekleyen canlara da Allah'tan sabır diliyorum. Bu zayıf, kolonsuz temelsiz binaları yapanların, yapılmasına izin verenlerin de kaçamayacakları bir gün gelecek Allah'ın huzurunda hesap verecekler öyle değil mi?

Pabuc dedi ki...

Bir kez ölüm bin defa dirilen ruhlara sahip olmayı nasip etsin Rabbim...

guilty kisses dedi ki...

Amin.

şahane kadın dedi ki...

biz çok öldük son zamanda. artık yeniden doğma zamanı.

Elmyraucuc dedi ki...

Dudaklarımın ucundan çıkaramadığım kelimeleri bir araya getirmişsin. Öyle güzel bir yazı olmuş ki, duygularımı ve fikirlerimi buldum içinde.

Çalıştığım yerde paylaştım yazından cümleleri..

Bizleri tek yürek olmaya davet ettiğin için teşekkür ederiz.

Unknown dedi ki...

teröre hepimiz karşıyız ama karşı olmakla bitmiyor iş..çok boyutlu ve o boyutları gördükçe öfkeleniyor insan..birimizin acısı hepimizin acısı olsaydı terör olur muydu?bizler acı çekerken sevinenlerde oldu..belki örümcek beyinle bakıyorumdur ben zaten sizin kadar evrensel olmayı beceremiyorum keşke becerebilsem...

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Yaradılanı Yaradandan ötürü sevmek sözü bu günlerde daha bir anlam kazanıyor.Birimiz acı çekerken o acıyı yürekten hisseden ve yardıma çalışan bütün insanlardanAllah razı olsun..İnşallah artık sevinçli haberler alırız.Grafik çok güzel Profösör, yazınız da öyle..Sevgiler..

seyabb dedi ki...

Birlik ve beraberlik ruhu en çok böyle günlerde kuvvetleniyor.Dilerim ki bu duygular ileriki günlerde yerini başka duygulara bırakmaz.Bir YÜREK olabildiğimizce güçlüyüz.

Momentos dedi ki...

Ben+Sen=Biz--->Hepimiz..

(yakın zamanda olsa keşke...)

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

zor zamanlar ama geçicek inşallah. devran döner elbet..

Profösör dedi ki...

Bizi biri kurtarsın, artık bu atmosferden.. Ölüm, terör, depremlerden.

Bir tivit attım ortaya,

Firarî Yolcu @Teşekkür ederim.. İnşallah dualarımız kabul olur.

kuccukkurba@ İnşallah son bulsun artık..

uzunincebiryol@ Herkes yaptığının karşlığını bulacaktır. İtikadımız budur.

Pabuç@ Amin..

Kevser@ Amin..

şahane kadın@ Yeniden doğalım inşallah..

Elmyra Ucuc@ Ben teşyekkür ederim. bu senin yüreğinin güzelliğidir..

öz'üm@ yeter ki siz buyurun bize, paylaşalım bütün düşüncelerimizi..

Kelimeler Dunyasiü Ben teşekkür ederim. layık olmaya çalışırım inşallah..

Kardeşim @ Bir yürek olabiliriz inşallah..

momentos@ Hepimiz biz olalım..

LoveMeorLeaveMe@ Mefkuremiz saadetz toplumudur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...