İzleyiciler

27 Mart 2010 Cumartesi

Blog Dostluğu

İnsan kendi itibarını düşünüyorsa ağzından çıkan cümlelere dikkat etmek zorundadır. Günlük yazmak gibi blogda da özel sayılabilecek duygu ve düşüncelerinizi yazmak konumunda kalabiliyoruz. Günlük yazmak daha somut oluyor. İsmin cismin ortaya dökülebiliyor. Fakat blog yazmak sanal bir eylemdir. Çünkü rumuzlarla kimlik kullanabiliyoruz. Belki de özel durumların irdelenmesi, farklı kimlik ve kişiliklerden yorum alınmsı, özgürce değerlerin tartışılması ve tartılmsına şahit olabiliyoruz. Adını ve sadını bilmediğimiz, ama yazılarından bir değer olduğu anlaşılan kimliklerin, kişilikleri de aynı zamanda ortaya dökülebiliyor. Bize düşen, iyiniyetli ve gerçekten kulağımıza altın bir küpe olarak takabileceğimiz öğütleri de alabilmiş olmamızdır.

Profösör rumuzuyla burda yazan blogdaş da bir nevi sanal dosttur. Fakat sanal da iyi bir dost olması, reelde kötü bir insan olduğu anlamına gelemez. Zaten buraya yazan blogdaşlar kendinden önce karşısındakini düşünebiliyorsa, karşı taraf bu samimiyeti hissedecektir. Belki de reeldeki arkadaşlardan görmediği iyi niyeti, samimiyeti, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve paylşmayı blogdaşlarından görebilecektir. Blog yazarlığı ve blog dostluğu çok önemlidir. Blog yazarlığı ve paylaşımı da önemlidir. Bu bir lütuftur aslında.

Bazen kendini çıkmaz bir sokakta hissedebilirsin, bazen öyle sıkıntılar yaşarsın ki bütün duvarlar üzerine yıkılır. Blog dostluğu seviyeli olduğunda, kendine güven ve huzur gelir. Aşamayacağın ve çözemeyeceğin sorun yoktur aslında. Bütün tılsım buradadır.

13 yorum:

mavi dedi ki...

Ben blog sayfalarını 2005 yılında okumaya başladım. Bir senedir de kendim yazıyorum naçizane. blog arkadaşlarımın yeni bişiler yazdığını görünce çok mutlu oluyorum. sanki bir arkadaşımla telefonda görüşmüşüm, yolda karşılaşmışta bir iki haber almışım gibi geliyor.

Dazzlingbliss dedi ki...

Çok içten ve taze bir sunumdu gerçekten. Bi ata çok sık düşünürdüm bunu. Yalniz benim bir konuda şikayetim olacak. Yorumlarınızı blogumdan neden çektiniz? Kabak tadı mı vermeye başladım yoksa?

Profösör dedi ki...

Mavi Balon @ Gerçekten de dediğiniz gibidir. İyu niyetli, samimi, içten ve birikimli yazılar blogta iyi bir işlev görüyor. İnsanı ve hayata dair herşeyin kodlarını bu yazılarda bulabiliyoruz. Dileğim blog arkadaşlığı insanı daha yüce mertebelere taşımasıdır.

Profösör dedi ki...

zeyn @ İnanın en çok sevdiğim ve uğradığım bir biloğa sahipsiniz. Ama biloğu yeni yüzünü tanıdıktan sonra, nedense teknik olarak yorum kutusu açılmıyor. Acaba bir sorun mu var. Buna bakabilirseniz ve çözüm bulabilirseniz tabiiki seviniriz. Size ulaşamadığım için "Blog Dostluğu" başlıklı yazımı kendi biloğumun ana sayfasında yayınladım ki, belki ordan yazınıza bir yorum yazmış olabileyim diye. Siz de bu yorumumu böylece okumuş olduduz. Size teşekkür ederim.

Pabuc dedi ki...

Değerli blog sahibi değerli bir insansınız wesselam..Saygı ve sevgiler..

Dazzlingbliss dedi ki...

Bilgilendirdiginiz icin cok tesekkurler halletmeye calisacagim. Bu arada affetmek ile ilgili yazinizi ben yazdktam sonra okudum cok tuhaf oldu :)

Profösör dedi ki...

papuç@ Hepimiz bir değerler bütünü içindeyiz. mefkuremiz; hepimiz birimiz, birimiz hepimiz olduğu müddetce varlığımızın değere daha da artacaktır.

zeyn@ inşallah sayfanızda tekrardan sorunsuz yorum yazabiliriz.

su dedi ki...

okudum okudum okudum,yorumu tıklayıp yazmaya başladığım anda yüzümdeki tebessümü farkettim.sonra sadece bunu söylemek istedim :) yaşasın blog dostluğu!

Profösör dedi ki...

su @ Dostluklar baki olsun..

Eliza Doolittle dedi ki...

Sevgili Prof;

Bloga yazdığınız yorum sonrası iade-i ziyarete, sabah kahvesi hüpletip iki lafın belini kırmaya geldim, iyi ki gelmişim! Yaşasın blog muhabbeti :)

su dedi ki...

dostluklar...herkesin olsun.

Profösör dedi ki...

Eliza Doolittle @ Herkesin birbirinden alacağı enerji var. ziyaretiniz için teşekkürler.

Su@ Evet aynen katılıyorum. Güzel günler için dostluklar şarttır.

Asahhara dedi ki...

Ne güzel blog yazmaya başlamışsınızda da, sizin gibi bir hazineye ulaşabiliyoruz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...