İzleyiciler

8 Şubat 2010 Pazartesi

"Mim" Benim için "Yedi önemli, ya da ilginç şey"

1. Zır zır ağlayan çocuğun kulağına bir şeyler fısıldayarak onun zırrrrrrlamasını anında kesebilirim. Yanaklarında gülücükler başlar.

2. Seversem sevilirim. Döversem dövülürüm. Bir arap atasözünde ifade edildiği gibi yaşarım. "Men dakka dukka" "Çalma kapıyı çalarlar kapını" atasözünü daima dikkate alırım.

3. Terazisi hassas olan dostlarla arkadaşlık kurarım. Onların terazileri patetes soğan tartmayacağına göre; altın ve mücevherat tartacaktır. Dengeli hayat duyarlı ve tutarlı yaşamaktan geçtiğine inanırım.

4. Dokuz karpuzu bir koltukta taşımayı severim. Yazarım, çizerim, canlandırırım.

5. Çocuklarla çocuk, yaşlılarla yaşlı olurum.

6. Mızıka çlmayı severim. Çantamda en az beş on tane mızıka taşırım. Nerede bir sümüklü çocuk görsem ona hediye ederim.

7. Pozitif yaşarım. Müsbet duygular yansıtırım. Organik yaşamayı severim. Pazarda kurtlu elma ararım. Elmanın sağlam yerinden ısırırım. Kurtlu tarafında yaşayan kurtçukların hayatiyetini devam ettirmesini isterim.

Not; Bu "mim" olayı ile bir şey demek isterim. Eski yazıyla yazılmış bazı evrakta önemli yerler için "mim" harfi kullanılmış. Çünkü arap "elif ba" sında "mim" harfi vardır. Acaba diyorum; mühim kelimesinin baş harfi de mim olduğuna göre, mühim'in mim'i mi esas alınmış. Önemli yedi şeyi aklıma gelenleri yazmış oldum. Sürçi lisan ettiysek affola..

6 yorum:

Pabuc dedi ki...

Ne kadar güzel anlatmışsınız kendinizi..hayata poitif bakmak herkesin harcı değil...huzurla kalın inşaallah..

bilge dedi ki...

ah çocuklar en zayıf noktam birde ben onların burunlarını silerim çocuklarla çok iyi diyalog kurarım yaşlılarlada yeri gelir karşımdaki yaşlı dediğimizden daha yaşlı olurum sevgi ve dostlukla...

Profösör dedi ki...

papuç @
Keşke televizyonlarda "Altın" bir nesil için zihniyet değişimine yönelik programlar yapılabilse. Bu konuda birikimleri olanların fikirlerinden yşararlanabilsek. İnanın yapılacak çok şeyler vardır. Dualarınız için bil mukabele..

bilge@
Bütün insanlığa hatta butün vcrlıklara karşı bir sorumluluğumuz olmalı değil mi.. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum.

cecilia dedi ki...

çok güzel özellikler ve çok güzel betimlemişsiniz kendinizi, bu arada birinci maddenin sırrını öğrenebilirmiyim? :)

Profösör dedi ki...

cecilia @
Birinci maddedeki sır; benim o anki çocuğun etrafına verdiği elektirikle ilgili bir şey.. Mutlaka garip bir duyguyle kendimin bile henüz keşfedemediği bir yaklaşımla, fısıldadığım kelimeler ve cümleler sanki bir tılsımlı filtreden geçerek zırlayarak ağlayan çocuğun kulağından beynine giden bir müsekkin gibi tesir ediyor. Her çocuk, her ortam ve her ayrı değerde farklılık gösteriyor. İnanın bu böyle. Sokağın başındaki bir sokak kedisine el salladığımda da, nedense sokak kedisi de hareketsiz ve kımıldamadan benim kendisine yaklaşmamı bekliyor. :))

Asahhara dedi ki...

Mime geldim :) Cevaplar gerçekten hayat dersi veriyor insana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...