İzleyiciler

14 Eylül 2017 Perşembe

İnanç ve Umut


Dürüst olmak; hayatın doğrularını da yanlışlarını da söylemekten ibaret  değildir. Aslolan doğruların uygulanmasını sağlamak, yanlışları da abartmadan berteraf etmenin yollarına bakmak gerekir. Özellikle sanat ve edebiyatla ilgili yaptığımız çalışlmalarda  inancın umut etmeklele eş değer olduğunu bilmemiz gerekir. Sanat ve edebiylata dair yazılarda olumsuzluklar üzerine kurulu bir yapıt düşünülemez. Bilakis yapacağımız projeksiyon olumluluk üzerine kurulu olmalıdır ki; o eserin mayasında inanç ve umut olsun. 

Profösör

4 yorum:

kahvetelvesi dedi ki...

Haklı olabilirsiniz.. Ama şahsi görüşüm, edebiyat; hayatın bir aksidir. Hayatta ne varsa ,olumlu ya da olumsuz, edebiyat ve sanata da o aksedecektir.

Kaystros Tyrha dedi ki...

Pozitif enerji yayıyorsunuz. Herkes sizin gibi olsa dünya bambaşka olurdu. Hayatın içinde ne yazık ki iyilerin yanında kötüler de var. Belki de bu o kadar kötü bir şey değil. Zira kötü olmasa iyilik anlamsız kalırdı. Edebiyat ve sanatın her bir dalı hayatın ta kendisi bence de.

Profösör dedi ki...

kahve telvesi@ İnancım güçlendikçe ümidim de o daraca artıyor ve güçleniyor...

Profösör dedi ki...

Kaystros Tyrha@ Teşekkür ederim. Elbette sanat ve edebiyat hayatın kendisidir. Olumsuzluklar olacak hayatımızda ama yine de bir ümid ışığımız olmalı. Olmalı ki bir çıkış noktası bulsun insanlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...