İzleyiciler

3 Şubat 2016 Çarşamba

Hayal Kurmak



Hayal inançla beslendikçe ve insan umutlandıkça güzeldir. Böyle bir hayal boş yere kurulan bir hayal değildir. Hayal bir aynaysa eğer, umut da  bu hayalde doğal olarak kendisini görür. Oysa gerçekler ve sorumluluk insanın uykusunu kaçırır. Bu dünyada gerçekler acı olsa da, gerçeklerin söylenmesi, bilinmesi ve yaşanması da insanın olgunlaşması için gereklidir.

Bazen aşırı düşünce insanı düşünce çukuruna düşürüverir. Beyin felç olur. Oysa kalp inancın, umudun, hayalin  yuvasıdır. Orada doğar, orada beslenir ve orada büyür insan. Sonra da orada ölürüz diyeceksiniz ama, gerçekte asla ölmez insan!.. Biz bütün hakikatimizle sonsuzluğa intikal ederiz. Sağlam bir ruh yapısı taşıayn her insan manevi değerlerle bakar düne, bugüne, yarına ve bütün gerçeklere.  

Hayal kurun, ümitlenin, nerede ve nasıl olmak isterseniz öyle olun, öylece yaşayın derim. Hayal kurarak uykuya tatlı bir geçiş yaptın. Mışıl mışıl uyuyun. Yalnız olmadığınızı hissedin derim. Bir kalbiniz var; bir de siz;  sevin ve sevilin.

Profösör

5 yorum:

Destina dedi ki...

Hayaller olmasa yaşamaya ne gerek var umutlar olmasa yarınlara dair yıpranmaya ne gerek var. Rabbim öyle buyukki ya bu dünya da ya öbür dünya da mutlaka cevap verecek hayallerine...

Profösör dedi ki...

Destina@ İnanç, umut ve hayal...

Adsız dedi ki...

Hz. Allah'ın sonsuz hazinesinden istenebilir.
Hayırlısını istemekte ve bunun hayalini kurmakta bir sakınca olmasa gerek. Hiçbir şeyin aşırısına kaçmamak da en iyisi.

Profösör dedi ki...

yolcu@ Her şeyi Allah verir. Çünkü O Malikilmülktür.

Profösör dedi ki...

gülelim gülüşelim@ Aşkolsun vesselam!..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...